Книгарня "Є" пояснила свою позицію і заявила, що не буде збільшувати обсяг російськомовних книг

Українська мережа Книгарня "Є" нині не збільшує продаж книжок російською мовою.Співвідношення україномовних книжок і книжок іноземною мовою, серед яких російська, залишається приблизно 90% на 10%

Про це в коментарі "Українській правді" заявив директор з розвитку книгарні "Є" Андрій Домаранський.

"Ми хотіли привернути увагу якомога більш широкої аудиторії людей до тієї ситуації, у якій зараз перебуває український книжковий ринок. Ситуація непроста і така, що потребує більш ніж просто емоційної оцінки. Для когось, хто не заглиблений у реалії, парадоксальна, для когось – абсолютно очевидна: торгувати в Україні книжками російською мовою більш вигідно, ніж торгувати в Україні україномовними книгами. Це треба змінити, а змінити це можливо виключно завдяки дієвим крокам з боку державних інституцій", - сказав Домаранський.

У книгарні пояснюють, що "причина вигідності продажу російськомовних книг проста – така книжка має ширший ринок збуту". Її можна продати в Росії, Білорусі, Казахстані.

На думку Домаранського, щоб розширити ринок збуту для україномовних книг треба допомога держави. 

Якщо її не буде – "у якийсь момент ми можемо і змінити свою стратегію". Йдеться про співвідношення україномовних книжок і книжок іноземними мовами.

"Від цього програють усі", – додав він.

  • Нагадаємо, книгарня "Є" заявила про нерентабельність торгівлі українськими книжками в порівнянні з російськими.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb