КСУ почав розглядати закон про Фонд гарантування вкладів

Велика палата Конституційного Суду розпочала розгляд подання Верховного Суду щодо конституційності закону про гарантування вкладів фізичних осіб

Про це повідомляє Укрінформ.

У засіданні суду беруть участь голова Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут, голова НБУ Кирило Тимошенко, представник Верховної Ради у КС Ольга Совгиря, представник президента у КС Федір Веніславський. На засіданні також присутні представники посольства США і Міжнародного валютного фонду.

За словами судді-доповідача у справі Олега Первомайського, суб'єкт права на конституційне подання стверджує, що закон в цілому та окремі його статті порушує поділ влади і наділяє Фонд гарантування вкладів фізосіб непритаманними йому повноваженнями.

Читайте також: Справа про неконституційність Фонду гарантування вкладів: до НАБУ направили клопотання про відкриття справи на голову КС Тупицького

На початку судового засідання представник президента висловив клопотання про закриття провадження у цій справі, оскільки, на його думку, Верховного Суду України як суб'єкта конституційного подання вже не існує.

З цього приводу голова КС Олександр Тупицький зазначив, що судді вивчать це питання під час закритої частини розгляду справи.