Справа Шеремета: Європейський суд з прав людини отримав скаргу Антоненка на державу Україна

Адвокати Андрія Антоненка подали скаргу до Європейського суду з прав людини

Про це повідомили адвокати Андрія Антоненка на сторінці Free Rif у Facebook.

"Європейський суд з прав людини підтвердив отримання заяви від пана Антоненка проти України, подану Дмитром Круговим (адвокатом Антоненка - ред.) від 23 червня 2020 року. Заяві Antonenko v. Ukraine присвоєно №29341/20", - зазначив керівник юридичної фірми "Сенс консалтинг", долученої до захисту Антоненка, адвокат Леонід Маслов.

У скарзі в ЄСПЛ зазначається, що підозрюваний Андрій Антоненко був затриманий фактично 12 грудня 2019 року не пізніше 15:10, проте час затримання був задокументований як 23:05. При цьому затримання проводилося з посиланням на ухвалу слідчого судді, проголошену о 18:40.

"До 18:40 заявник був затриманий без ухвали слідчого судді, а потім – на підставі ухвали, постановленої під впливом омани. Зазначене порушення є як окремим, так і може розглядатися у зв’язку з подальшим ув’язненням, адже заявник у такий спосіб був позбавлений можливості самостійно, вільно, без кайданок, прибути до судді наступного дня, продемонструвавши таким чином свою добру волю і відсутність наміру переховуватись", - наголошує сторона захисту.

Адвокати у скарзі до ЄСПЛ наголосили що підозра була "явно необґрунтованою, адже виходила виключно зі схожості у манері ходи з ймовірним злочинцем на відео".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо