Україна проведе навчання "Об'єднані зусилля-2020" разом із військовими США та Великої Британії, - Генштаб ЗСУ

Близько 12 тис. осіб та 700 одиниць озброєння і військової техніки залучать до стратегічного командно-штабного навчання "Об'єднані зусилля - 2020"

Про це повідомив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Олексій Таран, передає Генштаб ЗСУ.

"Одночасно з СКШН передбачається проведення інших багатонаціональних навчань та заходів за участю сил і засобів країн-членів НАТО і країн-партнерів. Це українсько-американське навчання "Rapid Trident 2020"; навчально-бойовий політ стратегічних бомбардувальників ВПС США з імітацією нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури та морським цілям; тренування повітряно-тактичної групи Сил спеціальних операцій Збройних Сил США в Європі з відпрацювання спільних завдань з підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил України", - зазначив генерал-майор.

Також будуть проводитись планові заходи підготовки з залученням інструкторів тренувальних місій "UNIFIER", "JMTG-U", "ORBITAL".

Передбачається і забезпечення обміну даними про повітряну та наземну обстановку, зокрема з використанням літаків AWACS E3A та безпілотних літальних апаратів RQ-4D Global Hawk.

"Проведення стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля 2020" дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, також - підвищити взаємосумісність з силами і засобами НАТО", - наголосив Таран.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb