Група крові, три мови, дані щодо донорства: Шмигаль розповів про водійські права нового зразка

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що від сьогодні будуть погоджені нові зразки посвідчень для водії, а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

Про це він заявив 16 вересня під засідання Кабміну, передає Еспресо.TV.

"З подачі міністра МВС сьогодні на порядку денному затвердження нових зразків бланків національного та міжнародного посвідчення водія та бланка-свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Це фактично приведення цих документів у відповідність до європейських стандартів", - зауважив Шмигаль.

За його словами, новий зразок водійських посвідчень також буде на пластиковій картці.

"Чим відрізняється цей новий зразок: він тримовний, тобто він дійсний практично на території всієї Європи і в багатьох країнах світу. Серед важливого, на посвідченні пропонується прописати групу крові водія, щоб у випадку непередбачуваних ситуацій лікарі могли надати невідкладну допомогу і чітко знали параметри людини, яка потребує такої допомоги. Також будуть вказані дані про згоду на донорство або незгоду. І ще багато міжнародних параметрів, вимоги до яких прописані в документі", - наголосив прем’єр.

Шмигаль зазначив, що також сьогодні буде прийнято і погоджено Кабміном свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Україні, яке відповідає міжнародним стандартам.

"Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу також документ, який повністю відповідає міжнародному стандарту, передбачає додавати позначки щодо відповідності авто екологічним нормам від Євро-2 до Євро-6", - додав він.

Фото: mvs.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb