Мінкульт звернеться до Apple та Google з вимогою вилучити додаток "ВКонтакте" зі списку завантажень для українців

Міністерство культури та інформаційної політики готує звернення до компаній Apple та Google для продовження блокування для українців додатку російської соцмережі "ВКонтакте", яка знайшла технічну можливість обходити встановлене раніше блокування

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Нещодавно в медіа з’явилися повідомлення, що оновлена проксі мобільного додатку "ВКонтакте" дозволяє обійти блокування цієї соцмережі на території України. Враховуючи ризики для національної безпеки України та для захисту інформаційного простору, МКІП відразу взяло в роботу цю інформацію і спільно з РНБО, СБУ та іншими правоохоронними органами невідкладно вживають відповідних заходів для блокування роботи цієї соціальної мережі на території нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що серед іншого, міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток "ВКонтакте" з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

МКІП звертає увагу, що традиційні піки активності російських спецслужб припадають на важливі події в суспільно-політичному житті України.

"Зараз - це місцеві вибори, які цілком ймовірно можуть стати об’єктом інформаційного впливу за допомогою таких ресурсів, як "ВКонтакте". Усім нам варто пам’ятати, що інформаційне протистояння триває - в той час, коли "ВКонтакте" працює над своєю "присутністю" в Україні, відповідні українські структури постійно працюють, щоб запобігти цьому", - додали у міністерстві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb