Ніякий газопровід не змінить поведінку Росії, - президент Єврокомісії

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не думає, що побудова газопроводу "Північний потік-2" здатна змінити поведінку Росії і покращити відносини між ЄС і Москвою

Про це у середу, 16 серпня, у Брюсселі під час промови на пленарному засіданні Європейського Парламенту заявила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє мультимедійний портал ЄС.

"Для тих, хто виступає за тісніші зв’язки з Росією, я говорю, що отруєння Олексія Навального сучасною хімічною речовиною не було поодиноким випадком. Ми вже бачили цей стиль поведінки в Грузії та Україні, в Сирії та у Солсбері, - а також втручання у вибори по усьому світу. Ця поведінка не змінюється, - і жоден трубопровід не зможе цього змінити", - наголосила Президент Єврокомісії.

Нагадаємо, що "Північний потік-2" не будується з грудня 2019 року через американські санкції. У Газпромі заявляли, що побудований на 94% газопровід буде добудований російською стороною. У липні Датське енергетичне агентство (DEA) дозволило Nord Stream 2 прокладати труби з використанням суден зі звичайною (якірної) системою позиціонування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb