Novus купує українську мережу супермаркетів Billa: угода на фінальному етапі

Єдиний учасник компанії "Новус Україна" Consul Trade House UAB купує 100% частки у статутному капіталі української мережі супермаркетів "Білла Україна"

Про це повідомила Асоціація ритейлерів України (RAU).

Згідно з повідомленням, компанія Consul Trade House UAB, яка є єдиним учасником мережі супермаркетів "Новус Україна" та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі "Білла-Україна", яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України.

"Наразі триває фінальне схвалення угоди Антимонопольним комітетом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Novus та Billa продовжать працювати у звичайному режимі, виконуючи раніше досягнуті зобов'язання перед партнерами та контрагентами для стабільності ведення бізнесу. Про завершення угоди і подальші плани розвитку буде оголошено додатково, після отримання дозволів регуляторних органів.

Зазначимо, австрійська мережа Billa, що входить в Rewe Group, налічує 35 магазинів у Києві, Київській області та Житомирі. Мережа стала першим міжнародним ритейлером, що вийшла на український ринок на початку 2000-х років. У 2014 році кількість об'єктів мережі досягла 39 у шістнадцяти містах України. У 2017 році компанія вирішила піти з регіонів, зосередившись на розвитку в Києві та Київській області.

Мережа супермаркетів Novus представлена на українському ринку з 2009 року і входить в литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville i EVT. Наразі мережа Novus об'єднує в Україні 46 супермаркетів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb