Святкування Рош Га-Шана: в Умані посилили карантин

В Умані запровадили посилені протиепідемічні заходи на час святкування Рош Га-Шана

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

В Умані посилили карантин на час святкування Рош Га-Шана. Обмеження триватимуть до 23 вересня.

Зокрема, відділ житлово-комунального господарства встановив щити про заборону купання у водоймах, а також чотири біотуалети у громадських місцях.

"На кількох вулицях, якими пересуваються прочани, нанесли маркування безпечної дистанції. Проводиться постійний контроль за благоустроєм в зоні святкування", - йдеться в повідомленні.

Так, Уманське міськрайонне управління Держпродспоживслужби Черкащини розробило схему санітарного очищення території проживання та святкування хасидів: на 26-ти майданчиках встановили 104 контейнери для сміття, які обслуговує 9 одиниць автотранспорту.

Повідомляється, щоденно проводиться дезінфекція автомобілів Національної поліції, сміттєвозів, контейнерів для сміття та обладнаних для них майданчиків.

Зазначається, що з 8 вересня щоденно прибирають та миють шість вулиць в районі святкування, дезінфікують місця загального користування.

У Черкаській ОДА зауважили, що створені запаси деззасобів, антисептиків для рук, рідкого мила, спецодягу, засобів індивідуального захисту для працівників комунальних служб. На це з міського бюджету виділили 337 тис. грн.

"Культові споруди забезпечені безконтактними термометрами, одноразовими рушниками, санітайзерами, антисептиками для рук, рідким милом, деззасобами, пульверизаторами для деззасобів. Розроблений графік дезобробок, план схеми розміщення відвідувачів", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb