У Білорусі арештували двох фоторепортерів

У Мінську закінчилося адміністративне провадження проти фотокореспондентів Олександра Васюковича, Владислава Гридіна та їхнього друга Єгора Калягіна, яких затримали ввечері 14 вересня

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Відомих у Білорусі та світі фоторепортерів Влада Гридіна та Олександра Васюковича затримали 14 вересня о 21:00 у мінському барі "1067" разом з їхнім другом Єгором Калягіним.

Судді визнали всіх трьох винними у порушенні порядку організації та проведення масових заходів. Васюковича та Гридіна арештували на 11 діб, Калягіну присудили 540 рублів штрафу.

Вчора суд направив справи всіх трьох на доопрацювання. Сторона обвинувачення не змогла довести, що Васюкович, Гридін та Калягін брали участь у несанкціонованому мітингу на вулиці Раманівської Слободи після протестної акції "Марш героїв".

Сьогодні поліція представила суду повністю переглянуті протоколи. З них випливає, що фотокореспонденти та їхній друг "протестували" зовсім в іншому місці та в інший час - на вулиці Притицького, 21, з 19:00 до 19:05.

Зазначається, що практично всіх після перевірки документів відпустили. Однак на чотирьох журналістів склали протоколи за участь у несанкціонованій акції, оскільки вони відмовилися давати свої смартфони на перевірку співробітникам міліції. Їх залишили в ізоляторі тимчасового тримання до суду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb