Уряд запропонував завершити мораторій на перевірки бізнесу

Відповідну пропозицію Кабінет міністрів запропонував у проєкті бюджету на 2021 рік

Про це йдеться в пояснювальній записці до змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у бюджет в 2021 році, передає "РБК-Україна".

У Кабміні пропозицію відмінити мораторій на перевірки бізнесу пояснили тим, що він "перешкоджає збору податків".

У документі йдеться про те, що через дію мораторію за період його дії (з 18 березня 2020 року) значна частка суб’єктів господарювання, які мають ризики несплати податків, залишаються неперевіреними.

Окрім того, до податкових органів надходять скарги громадян з питань порушень порядку проведення розрахунків, ліцензування та неоформлення трудових відносин у різних сферах діяльності, проте контролюючі органи позбавлені можливості провести перевірку таких суб’єктів господарювання.

"З метою недопущення втрат доходів бюджету та з метою забезпечення належного виконання податковими органами контролюючої функції, пропонується завершити дію мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок", - йдеться в пояснювальній записці уряду.

Мораторій на перевірки бізнесу законопроєктом планується завершити з дати набрання чинності закону про бюджет на 2021 рік, тобто з 1 січня.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо