Нардепа-"слугу" Юрченка в 2009 році затримали за крадіжку 4 пляшок пива, - Бутусов

Проти нардепа "Слуги народу" Олександра Юрченка у 2009 році відкривали справу за крадіжку пива в супермаркеті Києва

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"За даними джерел Цензор.НЕТ у Національному антикорупційному бюро, в ході розслідування вимагання хабаря народним депутатом Юрченком було встановлено, що 25 листопада 2009 року в журналі реєстрації злочинів Голосіївського районного управління внутрішніх справ було зафіксовано затримання Юрченка Олександра Миколайовича, 1988 року народження, за крадіжку чотирьох пляшок пива "Старопрамен" в магазині "Каштан" за адресою Велика Васильківська, 92",  - написав журналіст.

ВІн додав, що 4 грудня 2009 року у справі була виписана відмова в порушенні кримінальної справи, відмовний матеріал номер 8908.

Читайте також: Офіс президента: "Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Ради"

"На цей момент сам відмовний матеріал з якихось причин знищений. Однак наявність слідів реєстрації злочину робить необхідним службову перевірку", - написав Бутусов.

Він припустив, що ця обставина може бути однією з причин, чому Офіс президента так довго намагався приховати Юрченка від підозри - "ймовірно, час використовувався для зачистки деяких документів" 

"Факт включення в списки Слуг людей з недоброчесними фактами в біографії, які приховувалися при висуванні в кандидати в депутати, може завдати величезної шкоди нинішній виборчій кампанії Слуг на місцевих виборах", - додав Бутусов.

Читайте також: Хабар нардепу-"слузі" Юрченку: Венедіктова підписала підозру, - Лещенко

Бутусов також зазначає, що судячи із записів, опублікованих НАБУ, а також відповідно до джерел у фракції "Слуга народу", Юрченко був висунутий на 211-й округ за поданням одного з найвпливовіших Слуг - народного депутата Андрія Холодова, якому належить найбільша мережа кіосків у Києві з продажу сигарет.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

 

Джерело: https://censor.net/ua/n3219856

Джерело: https://censor.net/ua/n3219856