Офіс президента: "Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Ради"

17 вересня в Офісі президента повторно відреагували на записи НАБУ, де нардеп-"слуга" Олександр Юрченко нібито торгувався за правки до законопроєкту

Про це йдеться в заяві Офісу президента.

"Що найбільше обурює у поведінці депутата Олександра Юрченка, то це зухвалість у спілкуванні – його, а разом з ним і його помічника, нехай і неофіційного", - заявили в ОПУ.

Там зазначили, що НАБУ зафіксувало, як пан Юрченко "у свої 32 роки поводиться так, ніби він повністю пропустив увесь політичний розвиток нашого суспільства після 2014 року."

"Не побачив, не зрозумів, не навчився. Жодного виправдання цьому бути не може. Цілком логічно, що з такою зухвалістю він став "героєм" того відео, яке оприлюднило НАБУ й подивилася вся країна. Від зухвалості до хабарництва – завжди один крок", - додали в Офісі президента.

У відомстві зазначили, що свідомо залишають в стороні правову складову історії з Юрченком.

Читайте також: Нардеп -"слуга" Юрченко напише заяву про вихід з фракції, - Качура

"Не в наших повноваженнях надавати суто юридичну оцінку матеріалам кримінальних проваджень, зібраним доказам. Але констатуємо, що з політичної й моральної точок зору, враховуючи наведений НАБУ відеоматеріал, пан Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради. Влада - не місце для "плюшок", - підкреслили в ОПУ.

Читайте також: В Офісі президента назвали "доречною" заяву нардепа-слуги Юрченка про вихід з фракції

У Зеленського очікують, що "ексслуга" Юрченко співпрацюватиме з представниками НАБУ, САП та ОГПУ для встановлення всіх правдивих обставин цієї справи в юридичному значенні цих слів.

Читайте також: Суд арештував помічника нардепа Юрченка з правом застави в 1,55 млн грн

"Політично й морально усі вже все побачили. Також очікуємо від НАБУ повноцінної співпраці з Генеральним прокурором, як цього вимагає чинне процесуальне законодавство", - додали у відомстві.

Читайте також: Хабар нардепу-"слузі" Юрченку: Венедіктова підписала підозру, - Лещенко

"Ще раз підкреслюємо: ким би не був підозрюваний у корупції, має бути проведене повне розслідування всіх обставин кожної справи. Жодних винятків з цього правила для жодної особи у державі не було й не буде", - відзначили в Офісі.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо