"Простою мовою та з жартами": ЦВК запустить інтернет-гру про вибори

З 21 вересня Центральна виборча комісія запустить безкоштовний портал "ЦВК: Просвіта" для виборців, спостерігачів, членів виборчих комісій та кандидатів, де у вигляді інтерактивної жартівливої інтернет-гри розповідатимуть про вибори

Про це повідомила пресслужба ЦВК у коментарі Укрінформу.

"21 вересня ЦВК запускає безкоштовний портал "ЦВК: Просвіта", курс "Просто про вибори". Навчання відбуватиметься у вигляді інтерактивної інтернет-гри у доступній та жартівливій формі. Вказаний проєкт розроблено для виборців, спостерігачів, членів виборчих комісій, кандидатів. Загалом кожен бажаючий зможе особисто початитись на тему виборів із Платоном, Черчелем, княгинею Ольгою та іншими поважними персонами", - йдеться в повідомленні.

Пресслужба Центральної виборчої комісії зазначає, що "ЦВК: Просвіта" наразі є єдиним освітнім порталом про вибори "простою мовою".

Повідомляється, що над проєктом працювали понад 30 фахівців, Рада Європи, зокрема, відповідала за менеджмент проєкту. Студія онлайн-освіти EdEra та креативна лабараторія Platforma розробляли концепцію та онлайн-курси, EdEra, зокрема, – навчальну платформу і сайт, креативна агенція BigBangers створювала візуальну частину проєкту.

"На порталі кожен зможе безкоштовно ознайомитися та поглибити знання про вибори і демократію, про принципи виборів та їх організацію, про виборчі системи та інші важливі теми у простій манері. Жодних цитувань законів та нудних визначень тут немає. Портал має стильне візуальне оформлення, адже на сторінках проєкту оживають ілюстрації до книги "Слово о полку Ігоревім", - наголосили в пресслужбі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb