"Закликаємо утриматися від надмірних емоцій": ОПУ про заяви щодо відбору нового керівника САП

В Офісі президента закликали учасників суспільної дискусії щодо діяльності САП та призначення нового керівника "утриматися від надмірних емоцій"

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Зазначимо, Верховна Рада ухвалила постанову про визначення своїх представників до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Зробила це цілком у межах суворої процедури та жвавої парламентської дискусії. Офіс президента України взяв це рішення до відома, як узяв до відома й критику в суспільстві, яка супроводжувала це рішення парламенту. Вважаємо беззаперечним, що незалежність є ключовою передумовою ефективності антикорупційної інфраструктури України", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі закликали учасників дискусії щодо діяльності САП "утриматися від надмірних емоцій".

"Закликаємо утриматися від надмірних емоцій усіх учасників суспільної дискусії щодо діяльності антикорупційної інфраструктури держави, а також від спекулятивних оцінок роботи конкретних осіб на адміністративних посадах в антикорупційних органах. Мірилом ефективності боротьби з корупцією не може бути те чи інше прізвище на тій або іншій посаді", - йдеться в повідомленні.

В ОПУ наголосили, що повинні працювати інституції, які б керувалися виключно параметрами відповідних законів.

"Повинні, нарешті, суттєво збільшуватися конкретні результати діяльності антикорупційної інфраструктури. Перш за все у вигляді беззаперечних обвинувальних судових вироків. Наголошуємо, що новий керівник САП – хто б ним не став після відбору комісією – має усвідомлювати все це на сто відсотків. Менше політики і спекуляцій, але більше професійності та прозорості", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb