Рада обрала представників комісії для призначення голови САП: "ЄС", "Голос" та "Батьківщина" голосували "проти"

17 вересня Верховна Рада обрала представників у комісію, яка обиратиме голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

За відповідне рішення проголосувало 239 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Верховна Рада на засіданні 17 вересня підтримала проєкт постанови №4104 про визначення представників до складу комісії, яка обиратиме голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на заміну Назару Холодницькому.

Постанову підтримали нардепи "Слуги народу", "Опозиційної платформа - За життя", груп "За майбутнє" та "Довіри", а також позафракційні.

Фракції "Голос", "Євросолідарність" та "Батьківщина"  голосували "проти". Відзначимо, що голова ВР Дмитро Разумков не голосував за постанову.

Голова правоохоронного комітету ВР, нардеп-"слуга" Денис Монастирський озвучив перелік кандидатів, яких обрали до складу комісії:

Нардеп "Голосу" Олександра Устінова заявила, що до складу комісії обрали людей, які захищають корупціонерів, які самі не можуть пояснити походження свого майна. Устінова закликала не голосувати на склад комісії.

Читайте також: Призначення нового очільника САП: у Європарламенті заявили про загрозу безвізу через несумлінних кандидатів

Також Європарламент заявив про загрозу для безвізового режиму України з ЄС та нового траншу від ЄС через процедуру відбору керівника САП.

Відзначимо, прозоре обрання керівника САП - одна з умов надання Україні кредиту макрофінансової допомоги на 600 млн євро від ЄС.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо