Співзасновник мережі Duty Free роздав усі статки на благочинність: для цього знадобилося 40 років

Співзасновник роздрібної мережі Duty Free і колишній мільярдер Чарльз Фіні роздав усі статки - $8 млрд - на благочинність

Про це пише Forbes.

"Це зайняло десятиліття, але Чак Фіні, колишній мільярдер і співзасновник гіганта роздрібної торгівлі Duty Free Shoppers нарешті роздав усі гроші на благочинність", - пише Forbes.

У виданні зазначили, що Чарльз "Чак" Фіні, якому зараз 89 років і який є співзасновником роздрібної мережі магазинів в аеропортах Duty Free накопичив мільярди, живучи "з ощадливістю ченця".

Як меценат, Фіні започаткував ідею "Давати, живучи" - витрачати більшу частину статків на великі, практичні благодійні справи, замість накопичувати кошти у фонд за життя.

За інформацією Forbes, Фіні витратив на благодійність більше $8 млрд, при цьому зробив це анонімно. Через таку "підпільну" благочинність Forbes назвало мільярдера "Джеймсом Бондом філантропії".

Зокрема, пише видання, Фіні виділив $3,7 млрд на освіту, включаючи майже $1 млрд на свою альма-матер у Корнуелі. Більше $870 млн пішло на кампанії із захисту прав людей та соціальних змін, $62 млн на гранти для задля скасування смертної кари і $76 млн на кампанії у рамках Оbamacare.

Крім того, ексмільярдер віддав більше $700 млн на охорону здоров'я, з яких $270 млн на покращення системи громадського здоров'я у В'єтнамі, $176 млн на Глобальний інститут здоров'я головного мозку в Університеті Каліфорнії.

Один з останніх благодійних внесків Фіні - $350 млн Корнуельському університету для будівництва технологічного кампусу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb