Син Лукашенка навчатиметься в Москві під вигаданим ім'ям, - ЗМІ

Молодший син президента Білорусі Олександра Лукашенка Микола навчатиметься в гімназії при Московському державному університеті під вигаданим ім'ям

Про це повідомляє Комсомольская правда.

Видання посилається на вченого і колишнього главу академії наук Білорусі Олександра Войтовича, який дізнався про це від знайомих в сфері освіти. Водночас у секретаріаті гімназії при МДУ заявили Інтерфаксу, що Микола Лукашенко у них не вчиться. 

Колишній співробітник КДБ на умовах анонімності розповів виданню, що 16-річний Лукашенко-молодший поки оселився в білоруському посольстві в Москві. Він нібито буде вчитися під вигаданим прізвищем і не буде відвідувати заняття (на сайті гімназії сказано, що навчання з початку року буде проходити дистанційно). Також екс-співробітник КДБ припустив, що якщо Микола Лукашенко складе екстерном іспити за 11 клас, то може продовжити навчання у Московській сільськогосподарській академії імені Тімірязєва. 

Ректор вишу Володимир Трухачов сказав, що не знає про те, що Лукашенко-молодший складає іспити до академії.

"Мені передавали, що він хотів би в нас вчитися. Але, можливо, це питання не сьогоднішнє, а майбутнього".

Нагадаємо, в травні Микола Лукашенко вступив до ліцею Білоруського державного університету, але, за даними ЗМІ, забрав документи в серпні.

Пізніше з’явилася інформація, що дві онуки Лукашенка, Анастасія та Дарина, також забрали звідти документи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb