В РФ кажуть Польщі і не сподіватися на видачу диспетчерів у справі Смоленської катастрофи

В МЗС РФ заявили, що Польща марно сподівається, що Росія видасть їй трьох авіадиспетчерів, яких звинувачують в умисних діях, які призвели до катастрофи літака з польським президентом на борту у 2010 році

Про це заявила представниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

Захарова звинуватила польську владу у розкручуванні конспірологічних версій катастрофи з метою звинуватити російську сторону.

"Через роки Варшава, ігноруючи факти, доводячи ситуацію до абсурду, намагається, мабуть, заробити на трагедії політичні очки і звинуватити в тому, що трапилося Росію... Ми закликаємо партнерів припинити цей спектакль, припинити цькування російських диспетчерів. Всі спроби Варшави домогтися їх видачі марні. Згідно з нашою Конституцією, Росія не має права нікому ні за яких обставин видавати своїх громадян", - підкреслила вона.

Раніше прессекретар Національної прокуратури Польщі Єва Бялик повідомила, що слідчі польської прокуратури звернулися в районний суд ділянки Варшава-Мокотув з поданням про тимчасовий арешт трьох російських авіадиспетчерів з вишки контролю у Смоленську за "умисне доведення до катастрофи" літака президента Польщі Леха Качиньського 10 квітня 2010 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb