Група хасидів намагалась потрапити в Україну з Угорщини, - МВС

В ніч з 17 на 18 вересня 2 українці намагались провезти групу з семи хасидів через кордон на Закарпатті, водночас на Львівщині чоловік намагався потрапити в Україну по підробному паспорту

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Сьогодні вночі (18 вересня) оперативники Мукачівського прикордонного загону вчасно викрили спробу незаконного перетину кордону і, організувавши взаємодію з Нацполіцією, невдовзі спинили транспортний засіб "Мерседес". Ним двоє громадян України перевозили від держрубежу 7 паломників-хасидів. Документи, які б посвідчували особу, були лише у 2 осіб. Попередньо встановлено, що вони є громадянами США та Ізраїлю. Всі вони незаконно потрапили в Україну з Угорщини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Хасиди на білоруському кордоні: чоловік намагався болотами потрапити до України, йому заборонили в'їзд на 5 років

Зазначається, що прикордонники вже направили повідомлення для внесення в ЄРДР за ст. 332 ККУ за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідна стаття передбачає позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Читайте також: Хасиди на кордоні вдягли шаровари і вишиванки та заспівали Гімн України

Крім того, на Львівщині в пункті пропуску "Краківець" викрили іноземця-паломника, який вдавав з себе українця. Він також прямував в Україну цієї ночі. На контроль чоловік надав паспорт громадянина України, проте прикордонники встановили, що документ чоловікові не належить.

Чоловік виявився громадянином Австрії 1985 року народження, а свій справжній паспорт приховав під устілкою взуття.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо