Комісія, яка обиратиме очільника САП, не відповідає закону: вона сформована з людей, які виконуватимуть політичне замовлення, – Климпуш-Цинцадзе

Комісія, яка обиратиме голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не відповідає критеріям закону, оскільки вона сформована зі слухняних людей, які виконуватимуть політичне замовлення

Про це заявила народна депутатка від фракції Європейська солідарність Іванна Климпуш-Цинцадзе в кулуарах Верховної Ради, передає телеканал Еспресо. 

Климпуш-Цинцадзе заявила, що голосування за комісію для обрання очільника САП показало, що у Верховній Раді сформувалося нове проросійське об’єднання:
 
"Вони (ред. фракція "Слуга народу") домовляються з групами, сателітами, ось цими олігархічними групами: "За майбутнє" і "Довіра". І запрошують до співпраці у свою таку нову коаліцію "Опозиційну платформу – За життя". Що означає, що в нас сьогодні формується нова кремлівсько-олігархічна коаліція".
 
Народна депутатка зазначила, що це їй нагадує події 2007 року, коли з ніг на голову перевертається все те, куди Україна рухалася до цього часу.
 
Пані Іванна також додала, що здійснюватиметься тиск на рішення комісії, яка обиратиме очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури:
 
"Не секрет, що вже в залі Верховної Ради і в ЗМІ з’являлися прізвища кого попередньо обрали на цю посаду. А ось ця комісія зараз має просто легалізувати це рішення".
 
Климпуш-Цинцадзе зазначила: "Очевидно, що зараз буде дуже прискіплива увага до роботи цієї комісії. Але ця комісія вже не відповідає критеріям, які записані в законі стосовно того, які люди там мають бути. І це свідчення того, що знайшли людей, які готові бути слухняними, які готові виконувати політичне замовлення. А політизація цього процесу не припустима, щоби цей антикорупційний орган працював ефективно".