Турчинов: За півтора року президентства Зеленський досі не зрозумів, що для Путіна будь-який компроміс – це слабкість

Президент України Володимир Зеленський за півтора року своєї каденції досі не зрозумів, що для президента Російської Федерації Путіна будь-який компроміс – це слабкість

Про це заявив екссекретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у ток-шоу Політклуб з Віталієм Портниковим на телеканалі Еспресо.

"Ви знаєте, я дуже добре знаю психологію Путіна. Мені важко уявити, як пан Зеленський міг в його залитих кров’ю очах побачити якісь там натяки або бажання миру. Це трошки дивно. Але він (ред. Путін) рахується тільки з силою. Будь-який компроміс він сприймає як слабкість. І починає нахабніти, починає просувати все більш і більш жорсткі вимоги",  – заявив Турчинов

Екссекретар РНБО додав, що, на превеликий жаль, уже минуло півтора року, а українська влада досі не зрозуміла, що російська сторона не збирається йти на поступки й лише маніпулює владою України.

"Те, що роблять, це схоже, знаєте, коли моркву тримають перед віслюком. Що він біжить, біжить, біжить, а вони направляють, куди бігти. І подивіться, як тільки вони домовилися про так звану інспекцію в Шумах однією позиції нашої морської піхоти, як наступного дня уже було 10 пропозицій, де інспектувати, де вони повинні контролювати", – зазначив Турчинов.