100 курсантів-моряків склали присягу в Одесі

Близько ста курсантів Інституту ВМС та Відділення військової підготовки морехідного коледжу технічного флоту Національного університету "Одеська морська академія" набору 2020 року в суботу, 19 вересня 2020 року, склали військову присягу на вірність українському народові. Як і торік, пліч-о-пліч із хлопцями стояли дівчата

Урочистий ритуал проведено на причалі одеської Практичної гавані, безпосередньо біля бойових кораблів і катерів ВМС України за участі представників Командування Військово-Морських Сил ЗС України та духовенства. Щоправда, через карантинні обмеження рідні та друзі курсантів не змогли бути присутніми на заході, розповідає Еспресо.TV з посиланням на агенцію АрімяInform.

Церемонія розпочалась з урочистого проходження прапороносної групи - внесення "Бойового прапора" та виконання особовим складом державного гімну України. Після завершення складання присяги особовий склад привітав командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

"Сьогодні ви дали клятву вірності своєму народові, своїй країні.  І це не порожні слова. Це слова, які ви пронесете через усе своє життя, тому що присяга  дається раз і назавжди. Рішення пов’язати своє життя із військом ви прийняли незважаючи на те, що в країні триває війна. Сьогодні ВМС ЗС України продовжують розбудовуватись. Тільки за цей рік ми взяли на озброєння ракетний комплекс берегового базування «Нептун», прийняли до складу броньований катер. Також цього року  ВМС ЗС України отримає ще два десантно-штурмових катери та корабель спецпризначення. Наступного року наш військовий флот буде поповнюватись новими кораблями й нам вкрай необхідні ви, підготовлені моряки, які будуть вміти застосовувати цю складну техніку і будуть готові повести ці кораблі у бій", - зазначив контр-адмірал.

Протягом наступних п’яти років курсанти навчатимуться флотській справі та проходитимуть практику, зокрема, і на кораблях країн НАТО.

Ритуал завершився проходженням урочистим маршем та колективним фотографуванням.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо