Пандемія в ОРЛО: лікарню в Луганську перетворюють на "ковід-відстійник", у Ровеньках втікли лікарі

У непідконтрольних українській владі окремих районах Луганської області фіксується дедалі більше випадків викликаних COVID-19 вірусної пневмонії. Ситуація набуває "загрозливих рис"

Про це розповідають підконтрольні російській окупаційній адміністрації тамтешні ресурси й місцеві блогери, передає Еспресо.TV з посиланням на DonPress.

В Луганську "мінохоронздоров'я" ОРЛО перепрофільовує лікарню № 1, щоб надавати допомогу пацієнтам з пневмоніями (така допомога вже надається в лікарні № 7, але вона не справляється).

"Перепррошую, але, так би мовити, зроблять там" відстійник "... Це в корені не вірне і недалекоглядне рішення людини, яка не розуміє ситуацію і нюанси надання допомоги таким хворим", - обурені місцеві ЗМІ.

Їх автори відзначають, що хворим з пневмонією потрібно особливе оснащення і забезпечення, якого у 1-й лікарні немає.

"Ну, не може лікарня з 8-10 балонами кисню і відсутністю нормальної апаратури надавати допомогу таким хворим. А вихід є. Так. Є. Це обласна лікарня", - пишуть телеграм-канали.

Однак цю лікарню для лікування хворих на коронавірус не виділяють.

У Ровеньках "частину лікарень скоротили, частина персоналу просто втекла з нашого раю". Школи на "удальонці".

За даними блогерів, в місті закрито на карантин багато лікарняних відділень.

"У Ровеньках з Дня шахтаря були закриті на карантин відділення ЛОР, урологія в міськлікарні (стаціонарні хворі разом з медперсоналом). Зараз в міськлікарні усі відділення готують під прийом хворих на ковід. За чутками, вже уся інфекційна лікарня забита хворими на пневмонію", - зазначив один з авторів.

За словами блогерів, відвідувачів до міської лікарні не впускають - разом з "козаками" її охороняє місцева "поліція".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо