У Білорусі оприлюднили списки "особливо озвірілих вовкулаків" з МВС

Білоруська опозиція почала публікацію систематизованих списків співробітників правоохоронних органів, причетних до придушення мирної революції

Перша тисяча з них з'явилася у відкритому доступі ввечері у суботу, 19 вересня 2020 року, передає Еспресо.TV з посиланням на телеграм-канал NEXTA Live.

"Перед вами перша 1000 співробітників МВС з бази, яка є у нас завдяки кібер-партизанам. При продовженні затримань ми продовжимо масову публікацію даних", - зазначається у повідомленні.

Джерелом подібної інформації названо "кібер-партизан".

Також канал просить читачів допомоги з розвитом бази. Авторів цікавлять "факти про злочини конкретних людей зі списку, а також їх особиста інформація (адреси, телефони, номери авто, звички, коханки/коханці)", про що можна писати в бот @militsiya_s_narodom_bot.

Туди ж можна повідомляти ("з підтвердженнями даних фактів"), якщо хтось з фігурантів списку не причетний до переслідування опозиції або вже не служить у міліції.

"Ніхто не залишиться анонімним навіть під балаклавою", - наголошують укладачі списку, з яким можна ознайомитися за цим посиланням.

Там наведено ПІБ, звання та місце проходження служби міліціонерів.

Окрім того, є ще один список. Мова про бійців спецпідрозділу МВС Республіки Білорусь під назвою "Алмаз", спеціалізація якого - розгон протестних акцій.

В тому списку також наведено ID й домашні адреси "особливо озвірілих вовкулаків".

Антилукашенківська опозиція обіцяє продовжити подібні публікації.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо