За порушення режиму ізоляції британців штрафуватимуть на 10 тис. фунтів

Влада Британії має намір істотно підвищити штрафи для тих, хто порушує карантинні обмеження, введені в країні через пандемію COVID-19

З наступного тижня розмір стягнень сягатиме 10 тис. фунтів. Подібні заходи застосовуватимуться до найбільш злісних порушників, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily Telegraph.

Максимальний штраф будуть виписувати за неодноразову відмову дотримуватися двотижневого карантину тими, чиї аналізи на коронавірусну інфекцію виявилися позитивними. Таке ж покарання чекає й на тих, хто послідовно ігнорував розпорядження співробітників програми Test and trace ("Тестувати і відстежувати") відправитися на самоізоляцію.

Натомість мінімальний штраф для порушників складе одну тисячу фунтів ($1,3 тис.), який збільшуватиметься з кожною новою відмовою дотримуватися правил. До однієї тисячі фунтів також буде збільшено штраф за порушення заборони збиратися компаніями понад шестеро осіб (наразі штраф за це є у десять разів меншим).

Нові антивірусні заходи також включають одноразову виплату підтримки розміром 500 фунтів стерлінгів особам з низькими доходами і штрафи для роботодавців, які карають співробітників, що перебувають на самоізоляції.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо