НАЗК заявило про тиск ДБР через "дії для усунення конфлікту інтересів Бабікова та Соколова"

У НАЗК заявили, що ДБР намагається здійснювати тиск на них через законні дії для усунення конфлікту інтересів у керівників Бюро Олександра Бабікова та Олександра Соколова

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков 21 вересня, передає пресслужба НАЗК.

"Керівництво Державного бюро розслідувань (ДБР) намагається здійснювати тиск на Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) через законні дії НАЗК для вирішення конфлікту інтересів у керівників Бюро - Олександра Бабікова та Олександра Соколова", - зазначив Новіков.

Він додав, що серед причин виклику на допит він бачить нещодавній лист НАЗК до голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Дениса Монастирського.

У листі зазначається, що заступник Директора Олександр Бабіков працює в умовах потенційного конфлікту інтересів, здійснюючи керівництво ДБР, яке займається розслідуванням справ Майдану, зауважує Новіков.

"Конфлікт інтересів у заступника Директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом (для повного вирішення конфлікту інтересів) у цьому випадку може бути лише його звільнення з посади", - наголосив голова НАЗК.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb