Потенційний наступник Меркель: "Путін несе відповідальність за приплив біженців до ЄС"

Один з провідних політиків від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц, який претендує на посаду канцлера Німеччини, жорстко розкритикував політику президента РФ Володимира Путіна

Говорячи про війну в Сирії, Мерц заявив, що Путін "і його армія бомбардують лікарні, дитячі садки, школи та будинки для людей похилого віку", повідомляє DW.

За його словами, приплив біженців в Європу багато в чому спричинений "варварськими військовими діями з боку російської армії, за які несе відповідальність Путін".

Сирія понад дев’ять років охоплена військовим конфліктом між режимом президента Башара Асада і різними угрупованнями його противників, а також терористичними формуваннями. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей, а мільйони сирійців були змушені покинути країну. Росія надає підтримку режиму Асада.

Водночас представник ХДС підтримав посилення курсу федерального уряду в стосунках з Москвою після резонансного отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Мерц наголосив, що ескалація напруженості у двосторонніх відносинах наразі виходить не від Німеччини або від Європи, а "виключно від Росії".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо