Очільник дипломатії ЄС Боррель розпочав перший візит до України з нагадування про важливість незалежних антикорупційних органів

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у вівторок, 22 вересня, почав свій перший офіційний візит до України

В ході першої зустрічі, яку він провів з представниками громадянського суспільства і Верховної Ради, глава європейської дипломатії вказав на важливість незалежності антикорупційних органів та судової системи.

"Мій візит в Україну розпочався із зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту. Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інституції та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити побажання українського народу", - написав Боррель в Twitter.

У межах візиту до Києва Боррель проведе зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, під час якої сторони обговорять підготовку до 22-го Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 1 жовтня 2020 року у Брюсселі.

Візит Борреля до України проходить на тлі заяв окремих європейських політиків про загрозу для безвізового режиму України з ЄС через обрання нового голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, про це заявила депутат Європарламенту від Німеччини Віола фон Крамон. Водночас в МЗС України відповіли, що Київ не отримував від представників ЄС офіційних сигналів про перегляд безвізової політики.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb