США створюють коаліцію, щоб завадити завершенню будівництва "Північного потоку-2", - Помпео

Державний секретар США Майк Помпео заявив про створення коаліції, що має на меті завадити Росії добудувати газогін "Північний потік-2" в обхід України

Про це Помпео сказав у інтерв'ю німецькому виданню BILD, оприлюдненому на сайті Держдепу США.

"США вважають, що трубопровід "Північний потік-2" забезпечує Росію і створює для Європи ризик стати залежною від газу, який надходить з РФ, а також загрожує Україні - те, що, як я знаю, дуже хвилює багатьох людей у Німеччині. Тож ми сподіваємось, що трубопровід "Північний потік-2" не буде завершений. Ми працюємо над створенням коаліції, що запобігає цьому", - сказав Помпео.

Держсекретар США також висловив сподівання, що історія з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального російською військовою отрутою "Новачок" схилить уряд Німеччини до співпраці у цьому питанні.

"Ми сподіваємось, німецький уряд побачить це таким чином, чи то через те, що сталося з паном Навальним, чи через реальні наслідки для безпеки, які виникають внаслідок залежності від російського газу", - додав Помпео.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас припустив можливість припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" як реакції на отруєння Навального.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb