Україна на третьому місці у світі з виробництва дитячого порно, - омбудсмен з прав дітей

Україна - третя у світі країна за кількістю виготовлених матеріалів, що зображають насильство сексуального характеру над дітьми, заявив Кулеба

Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає Суспільне.

"Сьогодні Україна на третьому місці у світі за виготовленням матеріалів, що зображають сексуальне насильство над дітьми", – сказав він.

Кулеба зауважив, що допомогти дитині буває важко через недосконалість законодавства та те, що часто злочинцями виявляються батьки чи родичі.

Читайте також: На Київщині Нацполіція викрила студію з виробництва дитячого порно

"У такому випадку дуже складно надати правову допо1могу постраждалій дитині, адже фактично навіть нема кому написати заяву. Через відсутність належного правового захисту у дитини всі судові засідання відбуваються без представника дитини, і часто, оскільки немає ніяких заперечень щодо безпеки самої дитини, злочинці виходять під заставу", – повідомив він.

За його словами, це відверто наражає постраждалу дитину на небезпеку.

Окремою проблемою Кулеба вважає повторні допити дітей у суді. На його думку, це спричиняє додаткове травмування дітей.

Також він вважає неприйнятною відсутність відповідальності за перегляд порно за участі дітей.

"Це – бізнес на дітях. Оскільки є попит, то знайдуться й ті, хто задовольняє цей попит. І той, хто купує, і той, хто виготовляє – обидва злочинці. Це угода з совістю. Це люди, які наживаютья на насильстві над дитиною, на тому, що травмує дитину на все життя", – наголосив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb