Юнаков: Нардепам погрожували після провалу голосування про конкурс до САП

Нардеп від "Слуги народу" Іван Юнаков хотів утриматися під час голосування за постанову про конкурсну комісію для призначення антикорупційного прокурора, але побачив, як ОПЗЖ і "За майбутнє" усім складом підтримали документ, обурився і проголосував проти

Про це він розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За словами Юнакова, біля третини депутатів "не розбирається і не вникає, за що голосують, оскільки у кожного, умовно, свій напрям".

Сам він при голосуванні постанови про конкурсну комісію САП орієнтувався на антикорупційний комітет і колег, яких вважає компетентними.

"Ті люди, на яких я орієнтувався, або утрималися, або не голосували взагалі. Тобто, по суті, усі виступили проти. І потім, до речі, деякі з них так само отримали повідомлення із загрозами", - відмітив Юнаков, не уточнивши імен.

Нардеп упевнений, що надіслані йому і іншим повідомлення, швидше, мають на меті схвилювати, ніж означають погрозу розправи.

Читайте також: "Депутатів-мажоритарників обманюють": нардеп Юнаков заявляє, що списки "Слуги народу" продавали

"Так загрози не робляться, це очевидно. По-іншому б передали меседж. Хоча, звичайно, це неприємно, все-таки особистий номер. До речі, цих повідомлень мені прийшло декілька. Плюс в Facebook багато всяких ботів написало. В цілому, я з гумором поставився, але заяву в правоохоронні органи все ж написав. Між іншим, схожі повідомлення прийшли, як я дізнався згодом, ще десятку людей, які теж не голосували. І тільки депутатам нашої фракції", - відмітив Юнаков.

Він вказав, що це не одиничний випадок. На думку нардепа, так робиться, щоб люди розуміли: контролюється все, що вони роблять.

"Я вважаю, це не загроза, а свого роду облік неугодних; тих, хто не голосував за "спірні" закони. Такі ж повідомлення були, коли обговорювався антиколомойський банківський закон", - пригадав "слуга народу".