За програмою СБУ: на Дніпропетровщині екстерориста "ДНР" звільнили від відповідальності

У Дніпропетровській області колишній учасник терористичної організації "ДНР" став учасником програми СБУ "На тебе чекають вдома", його звільнили від кримінальної відповідальності

Про це повідомила пресслужба обласного управління Служби безпеки України.

"Мешканець Донецька приєднався до незаконних збройних формувань з початком російської агресії. Необхідність утримувати родину змусила його вступити до так званої "народної міліції" терористичної організації "ДНР". Наприкінці піврічного проходження служби він усвідомив безперспективність і незаконність дій окупантів та бойовиків і прийняв рішення щодо виїзду з тимчасово непідконтрольної Україні території", - йдеться у повідомленні.

Ексбойовик переїхав на територію Дніпропетровської області і ретельно приховував своє минуле через побоювання кримінальної відповідальності.

"Із ЗМІ колишній "правоохоронець" дізнався про Програму Служби безпеки України, яка дає можливість колишнім учасникам незаконних збройних формувань розраховувати на звільнення від кримінальної відповідальності. Він за власною ініціативою звернувся до Служби. Ретельна перевірка СБУ встановила, що під час участі у НЗФ чоловік не вчиняв тяжких та особливо тяжких злочинів", - повідомляють у СБУ. 

Враховуючи ці обставини, суд звільнив бойовика "ДНР" від кримінальної відповідальності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb