Раді рекомендували ухвалити проєкт закону щодо регулювання вартості інтернету

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував ухвалити у другому читанні проєкт закону №3014 "Про електронні комунікації", який передбачає регулювання вартості інтернету та мобільного зв'язку

Про це повідомило інформаційне управління Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, профільний комітет розглянув 970 правок, які надійшли до проєкту закону та рекомендував його ухвалення у другому читанні.

Проєктом закону, серед іншого, визначається правова основа діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру, а також встановлюються повноваження держави щодо управління та регулювання у цій сфері.

Документ визначає, зокрема, правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж чи послуг. Він передбачає установлення виняткового переліку вимог до учасників ринку; запровадження консультацій з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їх інтереси; установлення процедури подання документів до регуляторного органу в електронному вигляді; удосконалення контролю у сфері електронних комунікацій для попередження правопорушень та зниження потенційного тиску на суб’єктів господарювання, зменшення кількості перевірок цих суб’єктів на їх території, тощо.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb