Укравтодор заявив про завершення ремонту понад 2 тис. км доріг від початку року

За інформацією Укравтодору, з початку 2020 року завершено ремонт понад 2 тис. км доріг із запланованих 4,2 тис. км

Про це пресслужба "Укравтодору" повідомила у Facebook.

"У верхньому шарі покриття Служби автомобільних доріг Укравтодору завершили влаштування 2022 км доріг, ще 800 км доріг - виконані у вирівнюючому шарі", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі пояснили, що влаштування верхнього шару - фінішний етап ремонту дороги. До цього на відремонтованих ділянках зняли старий асфальт та влаштували 1-2 шари дорожнього покриття. Зазначається, що це найдорожчі і найважчі етапи роботи поточного середнього і капітального ремонтів.

"Попереду нанесення розмітки, влаштування узбіч і зупинок, встановлення дорожніх знаків та бар'єрної огорожі. Після цього відбувається перевірка якості робіт і за умови відсутності зауважень - ділянки здаються в експлуатацію. Зафіксовані недоліки підрядники зобов'язані виправляти за власний кошт", - додали в Укравтодорі.

У пресслужбі також зазначили, що за планом Укравтодору до кінця року показник відремонтованих доріг становитиме 4,2 тис. км, роботи ведуться за планом.

Так, наразі роботи вже проводяться на 4 тис. км доріг державного значення, на 70% з яких вже влаштовано вирівнюючий шар.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb