Уруський попросив Мінекономіки прибрати з публічного розгляду проєкт Стратегії розвитку ОПК, - StateWatch

Віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський попросив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прибрати з публічного розгляду проєкт Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України "для вивчення"

Про це повідомила громадська організація StateWatch.

Згідно з листом Уруського до Мінекономіки, міністр просить невідкладно надати до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості матеріали з підготовки Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України для вивчення та погодження із зацікавленими центральними органами виконавчої влади

"З огляду на зазначене прошу зняти проєкт Стратегії з публічного розгляду на веб-сайті Мінекономіки", - йдеться у листі.

В організації зазначили, що таке прохання віце-прем'єр пояснює введенням в дію рішення РНБО про схвалення Стратегії нацбезпеки України, хоча не деталізує, в чому суперечність між двома документами.

За словами голови організації Гліба Канєвського, проєкт Стратегії кілька місяців розроблявся Мінекономіки у співпраці з міжнародними партнерами та громадськістю.

"Тому те, що віце-прем'єр вже на етапі оприлюднення Стратегії буде його тільки вивчати, вказує, що в профільному Міністерстві стратегпромисловості вчасно не взяли участь у підготовці документу, а тепер намагаються втрутитися у процес затвердження Стратегії ОПК", - цитуються у матеріалі слова Канєвського.

В організації також нагадали, що цього тижня на урядовому веб-порталі відзвітували, що Мінекономіки підготувало новий проєкт Стратегії розвитку ОПК відповідно до вимог вже ухваленої стратегії Нацбезпеки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb