В ОПУ застерегли ЗМІ від публікації фейкових новин. Раніше "Українська правда" написала про фінансування Ахметовим команди Зеленського

В Офісі президента України заявили, що медіа "мають пам'ятати, що джерела їх використовують у власних інтересах"

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

"Бачимо численні публікації у вітчизняних ЗМІ, у яких будь-яку фантазію можуть "підтвердити" виключно одним: посиланням на джерела, що не називаються", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що зараз інформаційний простір "набагато легше корумпується задля поширення брехні й ворожої пропаганди". 

"Під час гібридної війни це стає особливою загрозою. Навіть не працюючи безпосередньо з російськими спецслужбами, деякі українські діячі де-факто відтворюють пропагандистську лінію Росії в Україні, поширюючи відповідні фейкові повідомлення", - заявили в Офісі президента.

У президента навели у приклад виправдання російської агресії, які "замасковують під свободою слова"

"Також усе частіше бачимо навіть у провідних ЗМІ України авторські матеріали, які за своїм характером більше нагадують цілковито вигадані "історії" з автоматичним приклеюванням відповідних образливих ярликів. Дуже багато бездоказових звинувачень", - додали в ОПУ.

У Зеленського заявили, що в боротьбі за владу в Україні деякі опоненти керівництва держави "взяли на озброєння відомий пропагандистський прийом: будь-яка брехня від багаторазового повторення стає "правдою"".

"Закликаємо також українських журналістів, які поширюють очевидно фейкову інформацію, посилаючись на "анонімні джерела" або, наприклад, на неназваних "крупних бізнесменів", завжди пам’ятати: будь-яке джерело, якщо це, звісно, реальне джерело, а не просто ваша фантазія, насамперед використовує вас для просування своїх вузьких і нерідко корупційних інтересів", - підсумували в Офісі президента.