Нацполіція викрила тіньовий обіг валюти на 100 млн грн: у схемі були залучені власники фінустанов та представники криміналу

Cлідчі Національної поліції викрили злочинну схему тіньового обігу іноземної валюти на 100 млн грн, у яку були залучені власники небанківських фінансових установ та представники кримінального світу

Про це повідомила пресслужба Національної поліції у Facebook.

Згідно з повідомленням, до складу злочинного угруповання, яке діяло на території всієї держави, входили власники небанківських фінансових установ, а також представники кримінального світу. Наразі поліцейські перевіряють причетність до скоєння злочину службових осіб контролюючих органів.

За інформацією правоохоронців, угруповання діяло на території держави упродовж двох років. Зловмисники здійснювали незаконні валютно-обмінні операції за курсами, що значно відрізнялися від фіксованих державою. При цьому порушники не документували операції з валютою. Порушники не здійснювали документального оформлення операцій із валютою.

"Відтак зловмисники "зекономили" на сплаті обов’язкових податкових платежів та привласнили понад 100 мільйонів гривень", - підкреслили у пресслужбі.

Крім того, додали у відомстві, розробники схеми мали кримінальні зв'язки. Так, в обов'язки представників криміналу входило розширення схеми тіньового обігу валют на території держави.

У пресслужбі зазначили, що наразі також перевіряються факти причетності до злочину службовців регуляторних та контролюючих органів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb