CБУ затримала керівника тернопільської податкової інспекції на вимаганні $40 тис.

Служба безпеки України затримала керівника тернопільської податкової інспекції, який спільно із сином-директором місцевого харчового комбінату та представниками криміналітету вимагали $40 тис. неіснуючого "боргу" з колишнього співробітника підприємства

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Служба безпеки України затримала угруповання вимагачів на чолі з керівником державної податкової інспекції Тернополя", - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, посадовець разом із сином, директором місцевого підприємства харчової промисловості, вимагали у колишнього співробітника комбінату сплатити неіснуючий борг у $40 тис. 

"Ці гроші потерпілий начебто завинив роботодавцю через розтрату ввіреного йому майна та продукції. Аби змусити чоловіка відшкодувати "втрати" зловмисники залучили двох представників криміналітету. У разі відмови сплатити кошти кримінальники погрожували містянину фізичною розправою", - зазначили у пресслужбі.

В СБУ зауважили, що директора підприємства правоохоронці затримали відразу після отримання від потерпілого другої частини "боргу" у розмірі $10 тис. Одночасно були затримані інші учасники групи: керівник податкової інспекції - у службовому кабінеті, а кримінальники - за місцями проживання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb