Справа Марківа: адвокати заявили, що мають 20 нових свідків

Захист має близько 20 свідків, які бачили загибель італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року на Донбасі, що вказує на непричетність нацгвардійця Віталія Марківа

Про це повідомляє Укрінформ.

"Фактично наразі захист має близько 20 потенційних нових свідків, яких необхідно викликати, якщо суд дозволить відновити стадію збору доказів. Усі вони мають безцінну інформацію для справи Марківа", - сказав Ніколо Бертоліні Клерічі, що представляє Україну у апеляційному суді Мілана.

Читайте також: Адвокати надали нові докази непричетності нацгвардійця Марківа до вбивства італійського репортера

У свою чергу український адвокат зазначив, що є свідки, які проживають у зоні конфлікту і  боялися свідчити через страх за своє життя. 

"Нині, навіть коли ситуація в Слов'янську більш-менш контролюється українськими правоохоронними органами, все одно існує ризик бути покараним за те, що свідчиш на користь України, бо там працює багато агентів, яких прикриває Росія. Незважаючи на це, із зростанням довіри та впевненості у захисті української армії на Донбасі, люди більш охоче співпрацюють зі слідством та надають цінну інформацію", - сказав адвокат Андрій Карнаухов.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb