США готують новий пакет санкцій проти Росії через отруєння Навального

Група сенаторів від двох партій внесла законопроєкт про новий пакет санкцій щодо Росії через злочинну діяльність та переслідування опозиції режимом, зокрема Олексія Навального

Про це повідомляє "Укрінформ".

Законопроєкт має назву "Акт про притягнення Росії до відповідальності за злочинну діяльність – 2020".

"У той час як Росія продовжує втручатися в наші вибори та чинити інші злодіяння в таких країнах, як Білорусь, Україна й Сирія, посилюючи небезпеку для світу, цей законопроєкт націлений на те, щоби притягнути до відповідальності Путіна та його найближче оточення", - заявив один із ініціаторів законопроєкту сенатор від Демократичної партії Кріс Кунс.

Екскандидат у президенти на праймеріз республіканців, сенатор Марко Рубіо зазначив, що законопроєкт "передбачає цілеспрямовані санкції проти російських чиновників, які стали співучасниками нахабних порушень міжнародного права, в тому числі недавнього отруєння опозиційного лідера та активного борця з корупцією Олексія Навального".

Читайте також: "Через хакерство": США оголосили про введення санкцій проти іранських розвідників

У законопроєкті серед іншого передбачено надання звіту від уряду США про особисті статки Володимира Путіна та його близького оточення від корупційних оборудок. Також документ доручає адміністрації з'ясувати, чи порушував Кремль закони США, які забороняють використання хімічної та біологічної зброї.

До Марко Рубіо та Кріса Кунса в якості співавторів приєдналися також сенатори Бен Кардін, Мітт Ромні та Кріс Ван-Холлен.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо