Студенти Олімпійського коледжу, які заявили про побиття їх поліцією, вимагать відставки уряду

25 вересня студенти Олімпійського коледжу влаштували акцію протесту під Кабінетом міністрів, через намагання МОН підпорядкувати собі коледж

Так назвали подію-мітинг у Facebook студенти та викладачі Олімпійського ліцею імені Івана Піддубного під Кабміном.

"Протест студентів та тренерів Олімпійського коледжу проти свавілля поліції, яка допомагала рейдерам захопити Олімпійський коледж при цьому побивши й захопивши студентів", - написали організатори у описі до мітингу перед Кабінетом міністрів, який почався о 10:00 25 вересня.

Читайте також: Реорганізація Олімпійського коледжу ім. Піддубного: у закладі заявили про побиття поліцією студентів і викладачів

На мітинг підтримати студентів прийшла українська письменниця та громадська діячка Лариса Ніцой.

 

Читайте також: Сутички біля Олімпійського коледжу в Києві: поліція відкрила кримінальне провадження

Після завершення акції біля Кабінету Міністрів України студенти передали вимоги загальних зборів Олімпійського коледжу до уряду. Протестувальники колоною вирушили до затриманого студента коледжу Єгора Батарона, який зараз знаходиться у Деснянському відділку поліції (вул. Теодора Драйзера 9Б). 

Нагадаємо, у Деснянському управлінні поліції не підтвердили, але й не заперечили інформацію про побиття студентів та викладачів. Прес-офіцер управління Наталія Федоровська повідомила, що такої інформації в неї немає. Більше того, за її словами, поліцейські на місці подій "припиняли сутичку" між представниками закладу та ліквідаційною комісією. Водночас студенти заявляють про трьох затриманих за 24 вересня. Зокрема, затримували голову профспілки коледжу Несвятипаску.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо