Один з керівників страйккому на "Білоруськалії" оголосив голодування

Анатолій Бокун, засуджений до 25 днів адміністративного арешту співголова страйкового комітету "Білоруськалію", оголосив голодування

Про це ввечері 25 вересня 2020 року комітет повідомив у Telegram, передає Еспресо.TV.

“Звідучора Бокун три дні голодує. Про це він письмово повідомив керівництво слідчого ізолятора", - підтвердив агенції Інтерфакс-Білорусь офіційний представник УВС Мінського облвиконкому Сергій Чабатаров.

У понеділок, 21 вересня, один із працівників "Білоруськалію" Олег Куделко відмовився вийти на поверхню після зміни, протестуючи проти фальшивих виборів та насильства в країні. Шахтар передав записку, в якій зазначив, що приєднався до вимог страйкового комітету та відмовився залишити шахту для їх виконання. Однак за кілька годин його вивели на поверхню.

Того дня кілька десятків людей прийшли підтримати Куделка до одного з рудоуправлінь "Білоруськалію", 22 з них пізніше були затримані правоохоронцями. Після суду всіх затриманих, окрім Бокуна, відпустили. Йому пред'явили звинувачення у несанкціонованому заході.

Судовий розгляд справи Бокуна засудив його до 25 днів адміністративного арешту за двома протоколами: стаття 23.4 (непокора) та стаття 23.34 (порушення порядку організації або проведення масових заходів).

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо