ViaCarpatia. "На прикладі президентських виборів ми помітили, як наше уявлення про "ми" відрізняється від реальності", – Галина Крук

Це сказала львівська письменниця Галина Крук на форумі ViaCarpatia.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Ми кожен виходимо з різним баченням. І проблема нерозуміння – це найбільша проблема, яка в сучасному світі виникає, коли не знаємо, як порозумітися з іншими. І на прикладі останніх президентських виборів ми помітили, наскільки наше уявлення про "ми" відрізняється від реального. Треба в практичній площині знайти в собі цю українську ідентичність. І такими моментами, точками дотику є і мова, і місце народження, місце походження і, відповідно, той досвід, який твоя родина пережила", – каже письменниця.

"Але я знаю історію, коли чоловік зрозумів свою ідентичність у процесі. Почав думати, що його поєднує з людьми, які живуть в Україні. Він дуже багато їздив і розвінчував стереотипи для себе щодо різних кінців країни. Тобто одним з таких моментів, які заважають нам об'єднуватися, – це наші стереотипи, як ми уявляємо інших", – додає Галина Крук.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 вересня, у Львові розпочався третій форум ViaCarpatia. Цьогоріч окрему платформу для обговорення має український Пен-клуб. Однією з перших подій якого стала презентація-дискусія у Домі Франка "Мости замість стін. Що об'єднує українців" однойменної книжки, яка нещодавно вийшла у "Видавництві Старого Лева". До книги увійшло 20 текстів, які впорядкувала Анастасія Левкова. У презентації взяли участь Андрій Курков, Остап Сливинський, Галина Вдовиченко, Галина Крук, Вікторія Амеліна. Модераторкою стала журналістка Тетяна Терен.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо