Відео про те, як штучний інтелект "зриває маски" з ОМОНу Лукашенка, набрало близько 900 тис. переглядів

Білоруський художник і розробник ігор Андрій Максимов показав відео, як штучний інтелект (ШІ) встановлює особи силовиків на підставі фотографій та "зриває з них маски"

Він продемонстрував інструмент, що дозволяє по очах знайти особисті дані співробітника ОМОН й навіть відновити обличчя на початковому фото у балаклаві, розповідає Еспресо.TV з посиланням на Хартыя'97.

Цим відео Максимов закликає силовиків відмовитися від виконання наказів з розгону учасників мирної революції.

Відео було опубліковано на його Youtube-каналі. На ранок 26 вересня воно зібрало 873 тис. переглядів.

 

Довідка

Після підробки голосування на президентських виборах, що відбулися 9 серпня 2020 року, в Білорусі почалася мирна деморкатична революція. Наймасовіші акції відбуваються щонеділі - в середмісті Мінська та найбільших міст.

23 вересня незмінний протягом останніх 26 років правитель Респубілки Білорусь Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію, на яку не було попереднього запрошення й де були відсутні іноземні посли.

Євросоюз не визнає Лукашенка законним керівником Білорусі. Парламент Литви постановив, що ним є Світлана Тихановська, котра, за офіційними даними білоруської ЦВК, нібито програла Лукашенку.

Чоловік Тихановської, популярний блогер сергій Тихановський, перебуває в ув'язненні разом із сотнями інших опозиціонерів.

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Джо Байден розкритикував чинного президента Дональда Трампа за те, що він не реагує на ситуацію в Білорусі. При цьому Лукашенка Байден називає не інакше як диктатором.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо