Алексієвич вилетіла з Білорусі до Німеччини

Як зазначають знайомі члена Координаційної ради білоруської опозиції, нобелівського лауреата Світлани Алексієвич, її від'їзд з країни не пов'язаний з політичними переслідуваннями та вона планує повернутися

Про це повідомляє "Радыё Свабода".

"Чому Світлана Олександрівна повинна їхати зі своєї країни назовсім? Нічого подібного, вона полетіла у своїх особистих справах. У неї заплановані зустрічі, книжковий ярмарок в Швеції, на Сицилії їй вручатимуть нагороду", - відзначила помічниця письменниці журналістам.

За її словами, Алексієвич не емігрувала, а її від'їзд ніяк не пов'язаний з кримінальною справою проти Координаційної ради.

Помічниця наголосила, що "це нормальне життя" письменниці, і вона "просто довго не могла виїхати через самопочуття".

На питання, коли Алексієвич повернеться в Білорусь, помічниця відзначила, що все буде залежати від того, як будуть розвиватися події в країні і від самопочуття письменниці.

Друзі письменниці уточнили, що вона полетіла до лікаря, який давно її консультує, для планового огляду.

За словами співрозмовників видання, після Німеччини Алексієвич намір відвідати Італію, де їй присудили премію, а через місяць збирається повернутися в Білорусь. Також один співбесідник письменниці заявив, що вона не відмовляється від своєї діяльності в складі Координаційної ради.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb