Катастрофа АН-26 під Харковом: фахівці розпочали розшифровку чорних скриньок

За словами віцепрем'єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, розшифровка бортових самописців розпочалась 27 вересня та триватиме 3-5 днів під керівництвом ДБР

Про це повідомив віцепрем'єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у Facebook.

Віцепрем'єр зазначив, що інформація на самописцях збережена.

"Їх вже вилучили та 27 вересня авіаційні експерти під контролем Держбюро розслідувань розпочали їх розшифровувати. Це триватиме приблизно 3-5 днів", - пояснив Уруський.

Читайте також: Курсант, що вижив у авіакатастрофі Ан-26, розповів про свій порятунок

Він додав, що уламки літака Ан-26Ш зібрали та перевезли на територію військової частини А4104 у Чугуєві, де вони перебувають під цілодобовою охороною ДБР. Далі фахівці максимально зберуть літак у початковий стан.

З 20 родинами загиблих курсантів встановили контакти. До Харкова вже прибули 17 з них. Частину розмістили в готелі Міністерства оборони, ще частиназупинилась у родичів в місті.

Читайте також: Авіакатастрофа на Харківщині: В Україні призупинили навчальні польоти літаків Ан-26

"Для родин організували безкоштовне харчування, забезпечили їх автотранспортом та супроводом. З ними також ведуть психологічну роботу. Сьогодні в родичів загиблих візьмуть забір зразків для аналізу ДНК, щоб провести ідентифікацію тіл", - наголосив Уруський.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо