New York Times звинуватила Трампа у систематичній несплаті податків, той все заперечує

У виданні The New York Times заявили, що президент США Дональд Трамп систематично не сплачував податок на прибуток протягом десятка років до президентства

Зміст

Водночас, у 2016 фіскальному році, коли Трамп переміг на виборах, він сплатив 750$ податку на прибуток, стільки ж - у перший рік президентства, заявили у The New York Times.

Як зазначили у матеріалі журналісти, їм вдалось отримати доступ до податкових декларацій Дональда Трампа за останні два десятиріччя.

"Дональд Трамп сплатив 750 доларів федерального податку з прибутку в рік, коли переміг на виборах президента. В перший рік роботи в Білому домі він сплатив ще 750 доларів. Впродовж десяти з останніх 15-ти років він не сплачував податків з прибутку взагалі", - йдеться в матеріалі.

Журналісти заявили, що такі малі суми податків на прибуток у чинного президента США з'явились через те, що він систематично вказував збитки у деклараціях.

Сам Трамп заперечив цю інформацію

"Це абсолютно фейкові новини", - заявив він журналістам у неділю, 27 вересня.

Він наголосив, що зрештою оприлюднить свої податкові декларації, однак зараз не може цього зробити, оскільки їх перевіряє Служба внутрішніх доходів.

"Я сплачував багато, і в тому числі я заплатив багато податку на прибуток", - заявив нинішній президент США.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо