Виклик на допит в ДБР – спроба влади змусити нас мовчати про зрив спецоперації по захопленню “вагнерівців”, – Бутусов

Виклик журналістів на допит в Державне бюро розслідувань щодо зриву спецоперації по захопленню “вагнерівців” у Білорусі – спроба влади змусити їх мовчати

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Великому ефірі Василя Зими на телеканалі Еспресо зазначив, що є 2 причини виклику на допит в ДБР.

“Перше: існує дійсно велика зараз проблема у влади, бо провал операції зараз відомий не тільки з моїх слів, а й відомий з документів, які оприлюднені: це матеріали кримінальної справи. Там є навіть квитки, які спецслужби купили для російських терористів на цей літак”, – заявив Бутусов

Журналіст додав, що СБУ в суді спростувала заяву президента України Володимира Зеленського, що ніякої спецоперації Україна не проводила:

“Більш того, в суді Служба безпеки була вимушена визнати, що спецоперація фактично проводилася. Тобто всі заяви президента Зеленського, або Офісу Єрмака, що операції не було – в суді Службою безпеки було доведено, що це брехня. Брехливі заяви спростовані фактами”.

Юрій Бутусов додав: “Тепер йде політична відповідальність. Депутати вимагають слідчої комісії. І надалі, при таких фактах і заявах, мовчати для правоохоронних органів – це ганьба, дискредитація і політичне самогубство. Тобто самовикриття”.

Головред Цензор.НЕТ зазначив, що “друга причина: вони (ред. чинна влада) намагаються примусити менше говорити тих, хто є першоджерелом інформації про спецоперацію, щоб поменше було розголосу в ЗМІ”.