Виплати родинам загиблих у катастрофі літака АН-26 мають відбутися у наступні три тижні, - Шмигаль

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, виплати родичам загиблих у авіакатастрофі АН-26 мають відбутися у наступні три тижні

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, Шмигаль зазначив, що кожна родина загиблих отримає приблизно 1,5 млн грн. 

"Виплати мають відбутися впродовж наступних трьох тижнів, коли проводитиметься ДНК-експертиза тіл загиблих", - йдеться у повідомленні.

При цьому президент України Володимир Зеленський наполіг на спрощенні бюрократичних процедур для родичів загиблих при отриманні виплат.

"Потрібно зробити все необхідне, щоб спростити бюрократичні процедури. Ці виплати мають бути терміновими. Є закон про соціальний захист і правовий захист військових та членів їхніх сімей, яким передбачено порядок таких виплат", - цитує пресслужба слова Зеленського.

Водночас міністр оборони Андрій Таран зазначив, що за його наказом заборонено використання літаків АН-26 до завершення розслідування авіакатастрофи. Також міністр оборони зазначив, що триває розшифровка бортових самописців літака, який зазнав катастрофи. До Державного бюро розслідувань направлені плівки із записами голосів екіпажу. Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb